sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index sidewaypsycles.com:in foorumi

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Bolt-on kustomointia

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index -> Yleinen keskustelu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Juselius



Joined: 23 Jul 2010
Posts: 4

PostPosted: Fri Jul 23, 2010 7:50 am    Post subject: Bolt-on kustomointia Reply with quote

Ensimmäistä kertaa täällä naputtelemassa, joten terve vain! Olen aina silloin tällöin foorumia lueskellut ja katsellut ja kyllä täällä vain näyttää porukka komeeta kalustoa väsäävän!

Taustasta sen verran, että tähän mennessä eloa olen ruuvaillut lähinnä autoja ja niiden kohdallakin on tullut tehtyä tuota otsikon mukaista toimintaa, eli ruuvaillut autoon valmiiksi ostettuja osia. Vanha pois, uutta tilalle ja uusi osa on mielellään ollut parempi ja paremman näköinen kuin orggis. Maku on auton kuin auton kohdalla sellainen, että ensimmäisenä tulee tuumittua miten ulkonäköä saisi muutettua sporttisempaan tai jopa pikkuisen race-henkiseen suuntaan.

Polkupyörän kohdalla tämä ajatus heräsi kun sain isä-ukoltani lahjoituksena täysin toimivan ja suorastaan hyvä kuntoisen 90-luvun Tunturi Vipin. Kiittelin tietenkin kovasti kun polkupyörälle on ollut tarvetta ja syystä taikka toisesta en ole sitä saanut itse hankittua. MUTTA mutta, tuo VIPPI ei ulkonäöltään eikä fiilikseltään vastaa yhtään omia mieltymyksiä. Rimpula renkaat, korkea, liian ryhdikäs ajoasento, mauttomat lokasuojat ja perus heijastimet joka paikassa dynamolla toimiva etulamppu mukaan lukien. Etujarrut vinkuu ja törisee kun jarruttelee ja perus Tunturin pirrikello mötköttää ohjaustangossa. Vaihteenvaihtaja normi 3v malli, jolle ei tosin taida mahtaa mitään. Vaihteet toimii, joten saa toki toimia jatkossakin. Tunne on ajaessa suoraan sanottuna sama kuin olisi väärät kengät tai liian iso takki päällä. Tästä tuli sitten houkutus,että mitenhän tuota saisi "kohtuudella" muuteltua oman maun suuntaan. Vaihtoehtona on siis ainoastaan irto-osien vaihtaminen. Minulla ei ole mahdollisuutta hitsata tai muuten muokata runkoa. Värin vaihto olisi toki mukava tehdä, mutta sekään ei ehkä ole ensimmäisenä asiana vastassa. Osa vaihtoehtoja näyttää netti olevan pullollaan ja siitä iskikin pikkuinen runsauden pula. Mitä osia yhdistellä, jotta kokonaisuus ei näytä silllisalaatilta?

Vinkkejä siis ja ihan suoria "laita tämä osa tuohon"-tyyppisiä ehdotuksiakia olen kyselemässä. Millä osilla ja miten tuosta saa pikkuisen räväkämmän, liukkaamman ja silti siistin näköisen kulkineen. Toki kyselkää myös tarkennuksia jos tämä ei ihan avautunut. Kuvan liittäminen ei nyt jostakin syystä (käyttäjä vika) onnistunut..
Back to top
View user's profile Send private message
Él Calamar



Joined: 08 Oct 2009
Posts: 27

PostPosted: Fri Jul 23, 2010 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Tervetuloa vaan tänne!

Tuotatuota, vinkkejä ja suoraan laita-tämä-tuohon- neuvoja on hieman hankala antaa kun ei tiedä millaista tyyliä olet hakemassa/mikä on budjetti. Mutta mitä kuukkelin kuvahaulla tuosta Vipistä selvisi niin kyllähän siinä voisi olla ihan kruiserin aineksia ilman rungon muokkaustakin.

Itse lähtisin liikkeelle( jos rahavarat olisivat loputtomat) hankkimalla uudet kiekot ja jotkin omaa silmää miellyttävät gummit. Keula vaihtuisi todennäköisesti jonkinlaiseen risukeulaan ja kaikki muu turha(heijastimet yms härpäkkeet) lähtisivät lätkimään. Uuden stongankin voisi hankkia esim. jotain apehanger tyyppistä.

Ihan kotuullisen uuden maalipinnan saa noilla kilikoliautomaaleillakin eikä kustanna tolkuttomia. Polkupyörissä kun ei ole niin paljon "tasaista" pintaa jossa maalauksen epätasaisuudet niin näkyisivät.

Kaikkia kivaa löytyy esim. Madmaggotista, josta itse olen osia tilaillut ja homma on aina toiminut.

Ei muuta kuin rakentelun iloa, siitä se lähtee Cool
Back to top
View user's profile Send private message
Juselius



Joined: 23 Jul 2010
Posts: 4

PostPosted: Sun Jul 25, 2010 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Kiitoksia vastauksesta. Vaikeehan se tietenkin on suoraan sanoa, että tee noin kun oman maun mukaan täytyy jokaisen mennä. Pitäisi ainakin!

Lähinnä tuota sporttisuutta jos jotenkin korostaisi custom hengessä niin mietin, että oliko esim suora ohjaustanko pikkuisen enemmän eteen päin vievällä stemmillä sellanen jolla saisi heti sopivaa eteen päin kurkoittelua. Samalla vähentäisin ehkä kromia, eli mustaa tilalle. Vai tulisiko tuosta muutoksesta mieleen vain nyky hybridi tai maastopyörä kapeilla renkailla?

Lisä haastetta taitaa aiheuttaa pyörän iso koko eli 28 tuumaa. Osavalikoima jo etuhaarukan osalta näyttää aika vähäiseltä tai olemattomalta. Sama renkaissa ja vanteissa. Mustat vanteet olisi varmaan paras vaihtoehto ja ketjun väri ja suojus tietenkin uusiksi myös.
Back to top
View user's profile Send private message
MrVelo



Joined: 05 Nov 2006
Posts: 342
Location: Waasa

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 6:57 am    Post subject: Reply with quote

En löytänyt mainintaa onko kyseessä miesten pyörä niin oletetaan näin. Tässä mallia siististä race henkisestä miestenpyörästä.


_________________
Too old to die young
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Juselius



Joined: 23 Jul 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 7:37 am    Post subject: Reply with quote

Miesten pyörä, oikein oletettu. Sehän jäikin mainitsematta.

Tuo kuva, jonka laitoit osuu just kohdalleen! Hemmetin hieno! Löytyykö tuosta lisää kuvia?

Just tuota tyyliä haluaisin Vippiin saada. Sopii muuten järjettömän hyvin vaaleet kumit tummalle rungolle. Eikö nuo ole rumpujarrut edessä ja takana? Esim levyjarru edessä voisi tuoda pikkuisen pikantin modernin lisäyksen tuohon. Muuten edottomasti hyvä kun ei ole mitään jarrun osia haarukoissa pilaamassa linjoja. Mitkä ne nyt on nimeltään ne vanteen reunaan painavat jarrut? Väritys mahtaisi toimia päinvastoinkin. Vaalee runko jne..

Jos tuota tyyliä lähtisi apinoimaan, mistä kannattaa aloittaa? Tietenkin ylimääräistä osaa saa riisua aika huolella, ennen kuin ulkonäköä saa yhtään kliinimmäksi. ..ja näyttää pahasti siltä, että kyllä se väri pitää muuttaa. Pitää yrittää saada kuvaa näytille.
Back to top
View user's profile Send private message
MrVelo



Joined: 05 Nov 2006
Posts: 342
Location: Waasa

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 7:43 am    Post subject: Reply with quote

Tuo pyörä on pashley guv'nor. Google kyllä löytää Smile
_________________
Too old to die young
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Juselius



Joined: 23 Jul 2010
Posts: 4

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 8:14 am    Post subject: Reply with quote

No, just kerkesin googlettelemalla löytää! On kyllä hieno! Mahtava yllätys, että voikin osua noin kohdalleen.

Näemmä siis rahalla saa valmiin. Mutta jos tosiaan saisi pikkuisen tyydytettyä omin käsin tekemisen tarvetta ja lookin saisi suunnilleen tuohon, vielä pienemmällä rahallisella investoinnilla, niin olisin hyvin tyytyväinen.
Back to top
View user's profile Send private message
indianajones



Joined: 20 Feb 2009
Posts: 65
Location: Vaasa

PostPosted: Wed Jul 28, 2010 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Oman tekeminen on aina palkitsevampaa kuin valmiin ostaminen.

Vaihteen vaihtajan ympärille voi esim lasikuitupakkelilla muotoilla juuri sennäköisen systeemin kuin haluaa, esim "pallon" josta poikottaa musta puikko ulos, (pallo esim valkoinen) - laskuitu pakkeli maksanee jotain 10-20€ riippuen purkin koosta, ja sitten vaan muovi- tai kori kitillä pinta hienoksi hioa -> pensseli, kläklä-pullon kanssa maalaus ja ehkä straippaus.

Muutenkin kaikenlaisia osia ja juttuja voi tehdä aika paljonkin jos yhdessä osassa on sopiva kiinnitys, ja siihen saa liitettyä toisen osan, ja sitten pikkuisen poran ja ruuvin kanssa värkkää, ja lopuksi pakkelia ja maailia perään Very Happy (työ määrä on luonnollisesti huomattava)

MadMaggot on melko hyvä kauppa, suomessa - toimittaa ja toimii hyvin.
Sitten on tietenkin maailmalla jos jonkin moista netti kauppaa joista voi tilata osia.
BMX - sivuolta löytyy erilaisia eturattaita kuvioituna jos vaikka miten, paljon hakemista, suunittelua ja olutta kuluu, mutta yleensä se kaikki palkitaan Smile

onnea ja voimia rakentamiseen Smile
_________________
Itte pitää kaikki tehä.
Hyvää yritän tehä, mutta priimaa pukkaa tulemaan
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index -> Yleinen keskustelu All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com