sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index sidewaypsycles.com:in foorumi

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Moton USD keula polkupyörään - Miksi ei?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index -> Tech board
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eavi



Joined: 02 Sep 2010
Posts: 5
Location: Turku

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 6:59 am    Post subject: Moton USD keula polkupyörään - Miksi ei? Reply with quote

Terve!

Terveppä terve!

Seuraavassa esitän erittäin tyhmän kysymyksen. Embarassed Mutta ensin kerron vähän taustaa tälle tyhmälle kysymykselleni:

Olen jo vuosia seurannut tätä sivustoa ja ihaillut herrojen tekeleitä. Vähitellen ihastukseni kasvoi rakkaudeksi ja rakkaus intohimoksi. Lopulta, vuosien tirkistelyn ja sivusta seuraamisen jälkeen päätin tehdä rohkean vedon ja... hankkia oman cruiserin!

Feltin "chopperit" miellyttivät eniten silmää, mutta pyöräkauppiaiden ovh:t eivät oikein kannustaneet. Lisäksi oli vähän vaikea selittää vaimolle, että miksi tällaisen + 30 vee kolmen lapsen isän pitäisi sijoittaa tuollaiseen pyörään ja vielä noin paljon.

Mutta, mutta, esteet on tehty ylitettäviksi ja onnistuin kuin onnistuinkin löytämään itselleni juuri haluamani pyörän. Eli paikallisesta pyöräliikkeestä löytyi käytetty Feltin Bandit ja kun myyjän kanssa päästiin hinnasta yhteisymmärrykseen, lähti kaunotar minun kanssani kotiin!

Nyt yhteiseloamme on jatkunut pari viikkoa ja vuosien tukahdetut tunteet tahtovat päästä valloilleen:

Muokatako, vai eikö muokata, kas siinä pulma!

Eli antaako olla noin, vai lähdenkö tekemään (jo nyt hienoa) pyörää mieleisekseni. No, pitkän tutkiskelun jälkeen ( 5 min samalla tutkien oman pankkitilin saldoa) päädyin siihen tulokseen, että muokkaamaan lähdetään, mutta vain jos a) muutos voidaan tehdä ns. "bolt on", eli tehdyt muutokset voidaan poistaa / pyörä palauttaa alkuperäiseen kuosiinsa ja b) työt tehdään itse ( se on myös kivaa) ja osat ostetaan käytettyinä / halvalla...

Tästä on hyvä lähteä!

Ja sitten vihdoin asiaan:

Eli olen nähnyt chopperdomen sivuilla hienosti muokatun Feltin chopperin ( valkoiseksi maalattu 2 x 80 mm rigidan vanteet, usd keula jne) joka on just niin sellainen kun minkälaiseksi haluaisin muokata omaa pyörääni. Mutta kun nuo polkupyöriin tarkoitetut tuplakruunu usd joustokeulat maksaa niin perhanasti. Eikä sen keulan tarvitse olla mikään Marui vai machozzi eiku mitä ne nyt on vaan nyt haetaan enemmän sitä "lookkia" kuin toimivuutta ( toki jousien pitää toimia ja olla ehjiä, ajetaanhan pyörällä päivittäin ( viimeksi tänään !) töihin.

Mutta sitten sain idean:

Nykyään on noita kiinantuonti motoja ja supermotoja ihan pilvin pimein ja niissähän on just tollainen usd (upside down) keula.

Eli kysymys kuuluu:

Tämä olisi varmasti toteutettu jo monesti jos se toimisi, joten käännän kysymykseni näin päin:

Miksi polkupyörässä ei voi käyttää jotain supermoton tuplakruunu usd-keulaa Question

Motot.netissä myydään keuloja alkaen alle 100e ja niissä on yleensä t-kappaleetkin mukana. Onko noi runkoputket sitten paksumpia kuin Feltin 1 1/8 vai tuleeko keulasta liian raskas vai liian leveä vai mikä on syynä?

Kyllä joku teistä varmaan on jo selvittänyt tämän asian...

Kiitos hienosta foorumista!

Suomalainen käsityötaito kunniaan!

Terveisin,

Antsu
Back to top
View user's profile Send private message
jviirret



Joined: 27 Jul 2008
Posts: 182
Location: Pohjoispohjanmaa

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 7:31 am    Post subject: Re: Moton USD keula polkupyörään - Miksi ei? Reply with quote

eavi wrote:
Motot.netissä myydään keuloja alkaen alle 100e ja niissä on yleensä t-kappaleetkin mukana. Onko noi runkoputket sitten paksumpia kuin Feltin 1 1/8 vai tuleeko keulasta liian raskas vai liian leveä vai mikä on syynä?


No eipä ole tästä kokemusta mutta heitellään nyt jotaki.
Ensinnäkin tuollaisen keulan kaulaputki tuskin on sopiva polkupyörän ohjauslaakereille, eli se pitäisi vaihtaa tai muokata emäputkeen ja laakereille sopivaksi, siis jos ei halua alkaa runkoa muokkaamaan.
Toisekseen, mahtaako tolla 100eurolla saada muuta kuin näitä 10" renkaalle tehtyjä keuloja? Ja minkälainen työ siihen on saada normaali polkupyörän rengas kiinni? Isommat keulat taas on aika jäykkiä, nehän on tehty moottoripyöriin joilla vedetään liki sataa hiekkamontulla.
Ja onhan ne aika raskaitakin...
Silti en sano etteikö voisi onnistua, mutta ei ihan "heittämällä"

Jukka
_________________
http://www.nojapyora.tk
http://nojis.wordpress.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Samus



Joined: 30 Jan 2008
Posts: 317
Location: Jyväskylä

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 8:56 am    Post subject: Reply with quote

Hei Eavi

ja tervetuloa foorumille.

Usein mopojen ja moottoripyörien keuloissa vaihtelee samat kaulaputken halkaisijat kuin polkupyörissä, eli 1" ja mainitsemasi 1 1/8". Jos haluat mopon USD -keulan, täytyy sun varmistaa, että ko. keulan kaulaputki on halkaisijaltaan saman kokoinen kuin sulla pyörässä ja lisäksi, että kaulaputken pituus riittää sun runkoon. Yläkruunu, ohjainlaakerin kupit ja mahdollisesti stemmi vievät paljon kaulaputken pituudesta millejä.

Pelkkä kaulaputken pituus ei riitä, vaan koko keulan kokonaispituus täytyy muistaa. Bandit:ssa on rungon emäputki aika korkealla, joten keulan kokonaispituudenkin täytyy olla aika suuri. Itse minicrosseilla ajaneena, voin sanoa että ne keula on todella lyhyitä. Muiden mopojen keulat, kuten derbi jne jne. voi soveltua paremmin käyttötarkoitukseen pituutensa puolesta.

Lisäksi mopojen ja moottoripyörien etukiekot kiinnitetään usein läpiakseleilla, joten polkupyörän akselin, joka on kiinteä, kiinnittäminen voi tuottaa onglemia ilman keulan muokkaamista.

Polkupyörän etunavan ollessa 110mm leveä, on mopojen etunavat huomattavasti tätä mittaa leveämpiä. Näin ollen sun täytyy löytää keula johon saat mahtumaan 110mm leveän etunavan ilman, että joudut jatkamaan/vaihtamaan navan akseleita. Toisin sanoen, mopon keulan pystyputken välinen sisäetäisyys täytyy olla 110mm paikkeilla. Aavistuksen leveämpään väliin voi saada navan mahtumaan prikoilla sovittamalla. Vanhojen Tuntureiden, kuten Tiger:n keulat on varustettu 1" kaulaputkella ja kruunujen välinen sisämitta on 120mm. Itse olen käyttänyt kahta Tigerin keulaa, joista sain kruunut niistä pariin projektiin. Hyvin toimii, näistä kuvia myöhemmin Wink

Itse ehkä hieman epäilen mopon USD -keulan asentamista pyörään sillä niiden painosta voi tulla jonkin sortin ongelma. En ole tietoinen minkä painoisia nämä keulat voivat olla.

Tässä muutama asia mitä on tullut vastaan kun olen näitä asioita miettinyt. Toivottavasti nämä auttoi ja kysy ihmeessä lisää jos unohdin mainita jonkin asian tai jokin asia arvelluttaa vielä! Täältä löytyy varmasti joku joka osaa auttaa.


-Janne
_________________
Bada Bing Bada Bung!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jviirret



Joined: 27 Jul 2008
Posts: 182
Location: Pohjoispohjanmaa

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Samus wrote:
Usein mopojen ja moottoripyörien keuloissa vaihtelee samat kaulaputken halkaisijat kuin polkupyörissä, eli 1" ja mainitsemasi 1 1/8".


Kiitos oikaisusta, yksi este vähempänä.

Jukka
_________________
http://www.nojapyora.tk
http://nojis.wordpress.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
eavi



Joined: 02 Sep 2010
Posts: 5
Location: Turku

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 11:02 am    Post subject: Reply with quote

...Jeps, jeps

Kuten kysymyksen asettelustani ilmeni, olin itsekin hiukan skeptinen. Eli vastauksista vedän sen johtopäätöksen, että tekijämieheltä onnistuisi (ehkä) mutta vaatisi (paljon) työtä, eli ei ainakaan heittämällä...

Kiitos teille vastauksista! Säästyipähän ne rahat ettei tullut turhaan ostettua jotain Derbin keulaa...

Mutta projekti jatkuu (Vaikka vielä vasta suunnitteluasteella)

Terveisin,

Antsu

P.S. Tietääkö kukaan olisko turun suunnalla henkilöä / paikkaa jossa voisi teettää sellaisen pienen "taka-akselin siirtopalan" niin kuin tuossa mainiossa "risukeula for dummies" -ketjussa on tehty? Itsellä vielä toistaiseksi kokemusta vain "bolt-on" jutuista ja lasikuidulla lätträämisestä, mutta hitsipilli ei (vielä) pysy kädessä riittävän hyvin että osaisin / uskaltaisin tehdä noin kestävyyttä / lujuutta vaativan osan.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
custom fillari



Joined: 27 Feb 2010
Posts: 342
Location: Nousiainen

PostPosted: Sat Aug 13, 2011 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

fillareihin saa vissiin ehkä ihan niihin tarkoitettuja USD keuloja maksaa vaan aivan helvetisti.
_________________
bon emballage à venir
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index -> Tech board All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com