sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index sidewaypsycles.com:in foorumi

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Miksi ei supermoton takarengasta / vannetta?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index -> Tech board
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eavi



Joined: 02 Sep 2010
Posts: 5
Location: Turku

PostPosted: Wed Feb 09, 2011 12:06 pm    Post subject: Miksi ei supermoton takarengasta / vannetta? Reply with quote

Terve!

Jatkanpahan taas tätä omaa "miksi ei" kysymyslinjaani. Edelliseen, keulaa koskeneeseen topikkiin sainkin jo vastaukset ja jäi Derbin tms. USD-keulat ostamatta, ISO KIITOS SIITÄ!

Mutta, mutta mielikuvitus laukkaa ja uusia ideoita olis taas esitellä. Arvostan suuresti sitä, että voin tämän foorumin avulla käydä näitä ajatuspierujani läpi, jotten aloita mitään "tuhoontuomittua" projektia turhan takia... SIITÄKIN KIITOS!

Mutta itse asiaan:

Eli kovasti tekee mieli saada iso nakki JA erikoinen vanne tuohon pyörään. Lisäksi edelleen kantavana ajatuksena on hyödyntää Feltin "chopper" runkoa sellaisenaan ja mahdolliset muutokset toteutettaisiin siten, että runkomuutoksia ei tarvitse tehdä. Tarvittavat lisäosat voin hitsauttaa tai antaa koneistettavaksi johonkin turun seudulla ( onko vinkkejä mihin kannattaisi olla yhteydessä?).

Ohessa siis ajatuksia ihan kuvien kera ( anteeksi tökerö piirrosjälki, kuvat on tehty hiirellä ja perus Paintilla, eli ei tuu ( meikäläisellä ) hyvää jälkeä...)

Eli ajaukena on siirtää taka-akselia taaksepäin ns. jatkopaloilla (kuten "risukeula for dummies projektissa on tehty), mutta siten, että takahaarukan jatkopalat levittyisivät ulospäin ja olisivat sellaisia, että niihin voisi istuttaa kevarin / supermoton akselin / vanteen sellaisenaan.

Vaihteet toteutettaisiin siten, että Nexusnapa irroitettaisiin vanteesta ja laitettaisiin alarunkoon kiinni ( vapaasti pyörimään) vartavasten rakennettuun "hevosenkenkään" joka kiinnittää vaihdenavan tukevasti runkoon, kuitenkin niin, että itse runkoa ei tarvitse hajottaa.

Tässä pitiäisi siis varmaan sorvauttaa joku erikoisemoi akseli, että saadaan yhdistettyä (supermoto tms.) takanavalta tuleva ketjulinja ja Nexuksen linja aina eturattaisiin (polkimiin) asti.

Ongelmia, jotka tunnistan itse ovat:

Takavanteen leveys:

Vaikka vannetta vie taaksepäin, "aukeaa" takahaarukka aika vähän, joten vanteen / renkaan leveyden kanssa pitää olla tarkkana.

Ketjulinja:

Tulee väistämättä aika ulos, mutta voisiko sen viedä tarkoituksella alkuperäisen takahaarukan ulkopuolelta aina siirrettyyn Nexusnapaan asti?

Nexsusvaihtaja:

Eli onko teoriassakaan mahdollista valmistaa sellainen akseli tuohon Nexusnapaan, että saan "kerättyä" leveältä takavanteelta tulevan ketujn tähän napaan ja sitten eri linjassa jatkaa ketjuja eturattaaseen?


Itse takavanteen kiinnitys ei pitäisi olla ongelma, koska takahaarukan jatkopala voidaan toetuttaa siten, että vanteen akseli sopii siihen.

Ohessa kuvia ajatuksistani, toivottavasti niistä saa selvää.


Tuossa ajatuksia siitä, miten olin ajatellut asian toteuttaa:


http://www.flickr.com/photos/10145808@N06/5430232797/in/photostream/

Ja tuolta haluaisin, että lopputulos näyttää ( Takapyörää siirretty taakse, vanne ja kumi esim Honda nsjoku (?) ja penkkiä muokattu).

http://www.flickr.com/photos/10145808@N06/5430232803/in/photostream/

Kiitos vastauksistanne jo etukäteen!

Terveisin,

Antsu
Back to top
View user's profile Send private message
Samus



Joined: 30 Jan 2008
Posts: 317
Location: Jyväskylä

PostPosted: Wed Feb 09, 2011 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

Moro Antsu,

Rigida valmistaa leveitä kehiä polkupyöriin. DHL 56, 65, 80 ja 100 mm ovat helpoimmat tiet onneen jos haluaa leveän takanakin. Parasta näissä kehissä on, että ne ovat kevyitä ja sopivat normi takanavan kanssa.

Oma versio ylimääräisestä navasta sijoitettuna runkoon on tällainen:

Hyvää ketjulinjaa auttoi 128mm leveä keskiö, jota ilman olisi linjat ollut päin peetä.

Takahaarukan leveyteen en keksi oikein muuta vaihtoehtoa kuin saumojen aukaisemisen ja sen kautta leventämisen. Voit myös taivuttaa haarukkaa tunkin avulla, joka varmaan saa runkoputkien seinämät ruttuun, tai sitten lämmittämällä. Muista kuitenkin, että putkien leventäminen voimalla tai lämmöllä lyhentää myös takahaarukan pituutta jonkin verran.

Ilman suuria rungon muokkauksia voi kiinteävälityksisen takanavan ja ylimääräisen navan sijoittaminen runkoon osoittautua haastavaksi. Mutta haasteet tekee rakentamisesta palkitsevaa. Tee mittauksia ja suunnittele ankarasti, siten ne ratkaisut syntyy Wink



-Janne
_________________
Bada Bing Bada Bung!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
eavi



Joined: 02 Sep 2010
Posts: 5
Location: Turku

PostPosted: Thu Feb 10, 2011 8:30 am    Post subject: Reply with quote

Okei, kiitos taas kerran.

Pitää miettiä miten asiassa edetään...

Toinen vaihtoehto toimia olisi seuraava:

Mulla on ystävä joka asuu Hampurissa ja voisin pyytää häntä käymään paikallisessa Holybikessa puolestani. Ostoslistalle vois tarttua (eteen) 26" x 80 mm mustat vanteet ja (taakse) 26" x100mm mustat vanteet. Noilla on myynnissä ilmeisesti jotain kiinankopioita, jotka ei ole "doublewall".

Okei, jopa minä ymmärrän, että tupla on parempi kuin yksi, mutta kun hintaakin on noissa "doublewalleissa" tuplasti.

Noi 26" x 80 mm ja 100mm lähtis kummatkin 45e kpl. Eli miten tuo "doublewall" juttu vaikuttaa tällä lailla "kaupunkinopeuksissa? Voiko noin leveä vanne mennä kovin helposti kieroksi, onhan siinä kuitenkin aika paljon tota leveyttä joka samalla tuo tukevuutta vanteelle (luulisin ainakin). Jossain aikaisemmassa keskustelussa suositeltiin vain noita "doublewalleja", kosa muuten kumi ei "nouse" vanteelle kunnolla. Mitä tällä tarkoitetaan? Olisko jollain ihan henk. koht kokemusta?

Askarruttaa myös se, että pitäiskö pysyä (edessä ja takana, eli eteen muutos Feltin alkuperäiskoosta) vaan 24" koossa, vai olisko tuo 26" koko eteen ja taakse paremp, olettaen, että leveydet on takana 100mm ja edessä 80 mmi...

Ja sit vielä mietityttää että mitkä kumit näyttäis parhaimmilta. Noihin 24" kokoisiin vanteisiin löytyy enemmän vaihtoehtoja ( ja useampi topikki tällä foorumilla) mutta noista 26" kokoisista on vähemmän kuvamateriaalia.

Niin, ja onhan tuolta Holybikesta tilattu postitse suoraan tänne suomeen, mutta jos kaveri marssii kauppaan niin voin varmistua siitä, että tavara on oikeeta jne....

Osaisko joku antaa omia kokemuksiaan / rakentavia mielipiteitä noista halpis vanteista ja minkä suuruisina ne kantsis ottaa ( + rengastusasiaan jos on uutta?).

Kiitos kiitos taas avusta!!

Tervesin,

Antsu
Back to top
View user's profile Send private message
Antti



Joined: 09 Aug 2007
Posts: 221

PostPosted: Fri Feb 11, 2011 6:26 am    Post subject: Reply with quote

Hampurista löytyy kanssa Juniors-club

http://www.juniors-club.de/alleswaswirhaben.php?saSearch[category]=Felgen&saSearch[special]=

näyttäis olevan samat kehät vitosen halvemmalla. Ja Michaelilta saa todennäköisesti bisset kaupan päälle Smile
_________________
**HICUBS ** Helsinki International Bike Show 2010 **

11.-13.6.2010
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    sidewaypsycles.com:in foorumi Forum Index -> Tech board All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com


Start Your Own Video Sharing Site

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | FlashWebHost.com | Image Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBBweb.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com